NPO
NTR
8 september 2011

Naeeda is geboren in Pakistan en vertrok op haar derde levensjaar naar Rotterdam Zuid. Intussen woont zij al meer dan 15 jaar in de Hofstad. Tijdens haar studie Communicatie & Management rolde zij de journalistiek in. Naeeda begon haar journalistieke carrière bij de Migranten Omroep Rotterdam. Later volgden de NCRV, NMO en RTV WEST. Verder schreef Naeeda een boek over Palestijnse Vluchtelingen en bezocht daarvoor de vluchtelingenkampen in Jordanië, Palestina, Israel, Syrië en Libanon. Zij schreef ook een verhalenbundel met verhalen van eerste generatie migrantenvrouwen in Nederland. Als gespreksleider woonde en werkte zij in de VS, Israel en Palestina. Naast haar journalistiek werk is zij al meer dan 15 jaar actief op het gebied van vredeswerk, interreligieus dialoog en issues rondom de emancipatie van (moslim) vrouwen. De laatste jaren zet zij zich ook actief in om het onderwerp huiselijk geweld bij hoger opgeleiden bespreekbaar te maken.